Fredrik Sylvester-Jensen skal holde foredrag om MBT behandling i Bergensklinikkene

Psykologspesialist hos Bergensklinikkene, Fredrik Sylvester-Jensen, er invitert til å holde foredrag om MBT behandling i Bergensklinikkene av Elte Universitet i Budapest.

Hva er MBT? 

MBT er en evidensbasert behandling for borderline personlighetsforstyrrelse, utviklet av Anthony Bateman og Peter Fonagy. Formålet er å fremme mentaliseringsevnen og dermed følelsesregulering, identitet og mellommenneskelig fungering.

MBT bygger bro mellom psykoedukative, kognitive og psykodynamiske forståelsesformer og teknikker. En mentaliseringsbasert tilnærming kan benyttes i individualterapi, gruppeterapi, parterapi, familieterapi – og ikke minst i miljøterapi.

Den terapeutiske holdningen innebærer å være ikke-vitende nysgjerrig, leken, aktiv i dialog med pasienten, med et fokus på å “minding the mind”. Mentaliseringsbasert terapi retter fokus mot prosess mer enn innhold, og er en prosess av felles oppmerksomhet hvor pasientens mentale liv er i fokus.

 

Elte Universitet i Budapest

Fredrik Sylvester-Jensen skal holde foredraget på sommerskolen i juli 2018. Universitetet har fokus på nyere utvikling og forskning innen personlighetsforstyrrelser, psykoanalyse og andre behandlingsmetoder. Skolen har et akademisk program med mål om å forene vitenskaplig orientering og klinisk praksis.