Artikkel om «RØST» i BT: #GårForLivet

#GårForLivet: Ivar Odin Nepstad, Ruth Marie Donovan og Marianne Pierron deltar alle i kampanjen #GårForLivet. – Det er virkelig en lykkepille, sier Nepstad. Bak ideen står høgskolelektor Donovan. FOTO: Fred Ivar Utsi Klemetsen, BT

– Folk som har stått i så mye motgang i livet, har en ekstra drivkraft i seg, sier Ruth Marie Donovan.

– Vi snakker egentlig ikke så mye om fortiden, men det er godt å være rundt mennesker med samme bakgrunn, og det betyr mye å bli heiet på. Noen går lange turer, andre korte. Går du en tur på butikken, er det godt nok, det, om alternativet er å bli hjemme, sier Pierron.

 

RØST brukerkonferanse

RØST er en årlig brukerkonferanse innen rusfeltet som arrangeres av Stiftelsen Bergensklinikkene, Helse Bergen, Avdeling for rusmedisin og Bergen kommune. Halvparten av deltakerne på konferansen er brukere. Resten er fagpersoner.

«RØST» Brukerkonferansen gikk av stabelen for første gang 10. mai 2016 i forbindelse med Bergensklinikkene sitt 25 års-jubileum.

«RØST» er delt inn i 3 ulike deler basert på følgende hovedtema:

  1. Innovasjon og utvikling
  2. Brukermedvirkningskompetanse og menneskerettigheter
  3. Brukernes egne historier i bilder og tekst

Del 1 skal presenteres som en utstilling samt gjennom en rekke presentasjoner. Prosjektleder for konferansen er Ruth Marie Donovan.

Det var i forbindelse med «RØST» at kampanjen #GårForLivet ble opprettet. #GårForLivet er brukerdrevet og foregår på sosiale medier. Her legger deltakerne ut bilder fra turer og oppmuntrer hverandre. De avtaler også å gå sammen. Siden kampanjen startet i fjor, er det blitt lagt ut tusenvis av bilder i sosiale medier, hvor folk heier på og skryter av hverandre under emneknaggen #GårForLivet. Noen er fremdeles rusavhengige. Andre har vært rusfrie i årevis.

Studenter ved Høgskolen i Bergen har laget en håndbok til deltakerne og har bidratt til spre ordet. De fleste deltakerne er fra Bergen, men kampanjen har også spredd seg til andre byer som Trondheim og Haugesund.

 

RØST 2017

I år arrangeres «RØST» 30. august og det har vært stor pågang om plassene!

Invitasjon til RØST 2017

Påmelding til RØST 2017

 


Les artikkelen om #GårForLivet i BT her