Kronikk i BT: Skammen over å ha rus i familien

Avdelingssjef Gerd Helene Irgens: Skammen over å ha rus i familien. Som pårørende vil mange erfare å leve i en kronisk, ofte skjult bekymrings- og krisetilstand.

gerd_helene2
Avdelingssjef Gerd Helene Irgens

Gjennom over 30 års arbeid i rusfeltet har jeg truffet svært mange flotte, kloke, rause, men også sårbare personer, som av ulike årsaker strever med en rusmiddelavhengighet. Jeg har ikke møtt en eneste person som planla å bli rusmiddelavhengig. Jeg har heller aldri møtt rusavhengige som ønsker å skade familien med sin avhengighetsproblematikk. Likevel er det ofte nettopp det som skjer.

Å leve i nær relasjon til en rusmiddelavhengig kan medføre å bli stående overfor en rekke dilemma. Uansett hva du velger av løsninger, kjennes det ikke riktig. Hjelperrollen er krevende blant annet fordi de emosjonelle båndene er så sterke. Mange familier føler seg alene i forhold til situasjonen de befinner seg i. En kan ha behov for å dele sine bekymringer, men ønsker samtidig å skjerme den som ruser seg.

Les hele artikkelen i BT her.

Drop-in tilbud til pårørende

I samarbeid med LMS, Landsforening for stoffmisbruk, tilbyr vi et gratis drop-in tilbud til pårørende hver onsdag kl 16.00-18.00 i Vestre Torggate 11.

Her kan du som pårørende møte erfarne fagpersoner og pårørende og stille spørsmål knyttet til behandlingstilbud for den rusmiddelavhengige og motta informasjon om ulike tilbud til pårørende. Drop-in tilbudet er gratis og du kan komme uten forvarsel. Kanskje du bare lurer på om det eksisterer et rusproblem i familien eller ei? Det kan være en fin opplevelse å erfare at ikke står alene. Velkommen til en god samtale!


→ Last ned informasjonplakat her: Drop-in tilbud til pårørende