Sammen – en gratis markeringskonsert

Sammen – en gratis markeringskonsert for rusmisbrukere, deres pårørende, venner og andre berørte.

Korskirken 3. februar kl. 19.00

sammen

Historien bak:

Høsten 2015 fikk musiker Calle Hamre en henvendelse fra Anne Lise Berge, som mistet sin sønn i overdose for noen år siden, om han kunne tenke seg å delta på en konsert som skulle være en markeringskonsert for rusmisbrukere, og med sin bakgrunn fra Kirkens Bymisjon, som frivillig og miljøarbeider, og som tidligere sivilarbeider og miljøarbeider i Frelsesarmeens botilbud i Bakkegaten svarte Calle umiddelbart ja, da dette har vært et tema han har brent for siden han var sivilarbeider i Bakkegaten.

Etter litt prat om hvordan rammene for konserten skulle være med div telefonsamtaler, chatting, mailing og møter, bestemte de for at de ville arrangere konserten sammen. Og med med Calle Hamre sin erfaring som musiker og bekjentskaper i musikkmiljøet og Anne Lises sponsorkontakter bestemte de seg for å sette i gang.

De kontaktet musikere, Kirkens bymisjon, lydfirma og bestemte seg for datoen 3 februar klokken 19.00 i Korskirken, og at konserten skulle hete enkelt å greit SAMMEN-en markeringskonsert for rusmisbrukere, pårørende, venner, ansatte og frivillige ved Kirkens Bymisjon og den skulle være helt gratis og et pusterom fra en vanskelig hverdag for mennesker som sliter pga av rus, både misbrukere og andre som blir berørt av det ofte triste og problematiske som rusmisbruk fører med seg. Enkelt og greit en trivelig stund der man lar rusmisbruk være rusmisbruk for en skakket stund og kun slappe av musikk og være ”Sammen”. Konserten er som sagt gratis og det for alle, men med et fokus på rusmisbruker, venner og pårørende av dem. Konserten vil også hedre minne de som har gått bort pga rusmisbruk og alle de som har mistet noen de er glad i pga rus eller rusrelatert sykdom.

Konserten skal være en musikalsk gave til de tilstedeværende.

Plakat: Sammen – Korskirken 3. feb 2017